Jeg slettede to-do-listen og er blevet gladere

Jeg har i mange år haft en to-do-liste, som jeg trofast fulgte. Den var umulig at afslutte. Så snart jeg havde sat et flueben, så havde der sneget sig endnu flere nye punkter ind på listen på min mobiltelefon. Jeg mærkede en irriterende tungsindighed, hver gang jeg kiggede på den. Som om jeg havde et åg på mine skuldre, som jeg aldrig ville kunne slippe af med. To-do-listen havde det med at ødelægge mit ellers gode humør fx på skønne fridage. Jeg oplevede heller ingen glæde over at sætte fluebenene. I løbet af sommerferien tænkte jeg meget over, hvad der skulle ske, for det var dybt utilfredsstillende. Jeg endte med helt at slette to-do-listen. Færdig, væk! Det har faktisk været en kæmpe lettelse, og jeg er blevet et gladere menneske. Ja, der har været ting, som jeg har glemt, fx at købe en gave til en nær venindes fødselsdag, men det meste andet har været uden større betydning.

“M-alene tid” trumfer praktiske gøremål

Hvis du kan styre din to-do-liste, uden at den styrer dig – så fortsæt endelig med det! For mig var problemet, at jeg lod den sætte dagsordenen. Jeg gik automatisk i gang med at fikse ting, før jeg nåede at forholde mig til mine egne behov. Nu tager jeg i stedet for udgangspunkt i, hvilken dag det er, og hvad jeg har overskud til. Jeg er blevet meget bedre til at være tilfreds med det, som jeg så når. Til dels også med måden jeg når det på. Selvfølgelig er der stadig ting, der skal gøres, og dét som jeg absolut skal huske havner i kalenderen, og så får jeg en påmindelse om det. Men hvis jeg har sådan en dag, hvor jeg har brug for “M-alene tid” for at få fyldt energi på, så skubber jeg påmindelsen en uge frem i kalenderen. Jeg er nemlig også blevet meget bedre til at lade min egen trivsel trumfe de praktiske gøremål. Der er nogle spor i hjernen, der er blevet ændret. Jeg har taget styringen, jeg tager mere ansvar for mig selv – og tiden er blevet min egen. Det synes jeg er helt vildt “waow!”.

“M-alene tid”. Udsigt fra lænestolen på Fredensborg bibliotek.

About the author