Nærvær ønskes i hverdagens adskilte familieliv

Jeg er på vej til arbejde. Første dag efter 5 ugers ferie. Vi tilbragte 4 uger i USA som familie. Det har været fantastisk at have så meget tid sammen. Koncentreret døgnet rundt, væk fra hverdagens aktiviteter, gøremål og forstyrrelser. Vi har set og oplevet en masse, og vi har besøgt nogle skønne mennesker, men tiden og nærværet har været det bedste.

Foto: Santa Barbara, Californien.

Billedet er et af mine yndlingsbilleder fra ferien. Det illustrerer skønhed, sommer, ro og afslappet samvær som familie.

Vi har nu været hjemme i Danmark i fem dage. Kalenderen er blevet opdateret frem til jul, og midt i jetlaggen har jeg været i gang med en mental omstilling til hverdagens vilkår. Jeg har ikke affundet mig med, hvor adskilte vi er i hverdagen. Hvor lidt tid vi har sammen som familie, når vi er i gang med børnehave, skole, arbejde og diverse ved siden af.

Jeg tænker på, at vi ofte kun vil have en halv time til en time sammen på en almindelig hverdag. Mange dage vil vi ikke kunne samles som familie. Vores barn nummer tre er på efterskole og hjemme en weekend om måneden. Så uanset hvad vi gør her hjemme, så vil vi være amputerede, fordi han mangler.

Hvad kan vi gøre som familie for at bevare nærværet med hinanden midt i vores – på mange måder – adskilte hverdagsliv? Indtil videre har jeg booket alle familiemedlemmer til en månedlig aktivitet – og så må jeg lægge telefonen og to-do-listen væk og prioritere nærværet, når muligheden opstår.

About the author