Hvorfor er et smil eller “god morgen” ikke normalt?

Fire morgener om ugen kommer jeg hen til det samme stoppested med de samme mennesker, der står og venter på bussen. Lokale borgere fra Fredensborg. Ingen siger noget. Det er i hvert fald sjældent. Jeg har et par gange udvekslet nogle sætninger, hvis vi har stået to alene og ventet. Hvis jeg kommer hen til busstoppestedet og der kun står en anden person, så opstår der oftere et nik, smil eller “god morgen”. Men af en eller anden grund er det slet er ikke normalt, hvis der står flere.

Foto: Mit nye lokale busstoppested.

For mig er det som udgangspunkt naturligt at hilse med et nik, et smil eller “god morgen”, når jeg møder nogen. Sådan en person vil jeg i hvert fald gerne være. En imødekommende person uanset andres adfærd, men det går langt fra altid som ønsket for mig.

Da jeg boede i Hillerød, stod jeg i fem år flere morgener om ugen ved samme stoppested. Her havde jeg perioder, hvor jeg tænkte “Nu kan det være nok! Jeg står fast og hilser!”. Jeg holdt ud en uge eller to, men responsen var så lille, at jeg mistede lysten til at fortsætte mit insisterende hilseritual. Det var trods alt rarest at få en hilsen tilbage.

Jeg lader mig uden tvivl påvirke af gruppens adfærd. Måske bliver jeg også overmandet af morgentræthed? Behovet for at vågne langsomt. Behovet for at lukke omverdenen ind i små bidder. Det føles lettere at gøre som “de andre”, selvom jeg helst vil skille mig ud.

Jeg ved ikke, om jeg skal prøve samme forsøg i Fredensborg? Hvad ville du gøre?

About the author